1 MINUT DE SILENCI PER LA TERRA A LES ESCOLES

Com cada divendres dels darrers mesos, el passat 24 de maig de 2019 el moviment #FridaysForFuture convocava els estudiants a fer vaga i manifestar-se pel clima. L'objectiu d'aquest moviment és conscienciar i reflexionar sobre les conseqüències que el canvi climàtic suposa per al planeta i per tots nosaltres i exigir als polítics que prenguin mesures efectives i urgents per salvaguardar el futur dels joves.

En aquest context, l'EcoFEP (xarxa de sostenibilitat de les escoles FEP de Barcelona) va proposar fer un minut de silenci als centres educatius, seguit d'una petita reflexió sobre els motius d'efectuar aquest acte, per prendre consciència de la greu situació en què es troba el nostre planeta a causa de les nostres accions quotidianes.

Aquesta proposta va ser compartida amb els mestres que van participar a la Trobada d'Intercanvi d'Escoles Verdes a la Seu d'Urgell el passat 23 de maig, els quals van redactar un text que van llegir als alumnes en la cloenda de la jornada per convidar-los a participar.

L'endemà, l'institut Aubenç d'Oliana es va sumar al minut de silenci per la terra i ha volgut compartir la seva experiència amb nosaltres.

Clique aquí per veure el vídeo del minut de silenci i aquí per llegir el manifest redactat pels mestres de les escoles que van participar a Trobada d’Escoles Verdes del Solsonès i l’Alt Urgell.