FEDAC-GUISSONA: UNA CADENA HUMANA PER REIVINDICAR UN MÓN MÉS SOSTENIBLE

Com cada curs,  l’alumnat de 3r d’ESO de l'escola FEDAC Guissona organitza la celebració del
Dia Mundial del Medi Ambient.

La proposta d'aquest any,  amb el lema “Prouésprou”, ha estat formar una cadena humana i encerclar els ravals de la vila de Guissona, en senyal de protecció i per reivindicar una Guissona més sostenible.

Els objectius d'aquesta acció han estat:
   - Reunir els ciutadans d’edats compreses entre els 3 i els 16 anys en un clam   conjunt per la defensa i preservació del lloc on convivim. 
   - Reivindicar la preservació de les vies rurals i les vies urbanes de Guissona i acabar amb els
atacs constants que aquesta pateix en forma d’abocaments incontrolats de deixalles i de residus, així com actes vandàlics.
   - Procurar i potenciar la transformació del pensament de l’alumnat de Guissona per tal que   les seves accions esdevinguin motors en la preservació dels espais que cohabiten: carrers, places, parcs, camins, boscos…

El cercle s'ha tancat quan s'han unit les mans dels més de 1300 participants, incloent-hi l’alumnat i professorat de l’INS Guissona, l’Escola FEDAC Guissona, l’Escola Ramon Estadella i l’Escola Ramon Faus i Esteve i la Llar d'infants Patufet, i tots els veïns i veïnes que s'hi han sumat.

"Si aconseguim reunir tots els nens, nenes, nois i noies de Guissona en un acte comú, i durant un instant s’agafen fort de les mans per dir PROU, sentiran que formen part d’una cosa important, i, per molts d’ells, serà una eina transformadora i tot el que esdevé transformador es tradueix en noves i millors accions individuals i col·lectives".

PER UNA VIDA SOSTENIBLE, PER UNA VILA SOSTENIBLE, PER UN PLANETA SOSTENIBLE.

Cliqueu per veure el video del manifest llegit a l'escola Ramon Faus i Esteve,   fotografies i el vídeo de l'acció