TROBADA D'INTERCANVI D'ESCOLES VERDES DE L'ALT URGELL I EL SOLSONÈS 23.05.2019

El passat dijous 23 de  maig de 2019 es va celebrar la Trobada d'Intercanvi d'Escoles Verdes de les comarques de l'Alt Urgell i el Solsonès. La Trobada va tenir lloc al Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Urgell, a la Seu d'Urgell. Hi van participar 41 alumnes i 14 mestres procedents de set centres educatius.

La benvinguda i inauguració de la jornada va ser a càrrec d'en Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i  tinent d'alcalde de l'àrea de Serveis Centrals i Territori de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell i na Paula Perez, Tècnica del programa Escoles Verdes del Servei d'Educació Ambiental.

Durant la primera part del matí es va celebrar el ja tradicional Mercat de Projectes, on els participants, mestres i alumnes, van exposar els seus projectes i accions ambientals i van poder  conèixer de primera mà què fan les altres escoles verdes.

Després d'esmorzar, alumnes i mestres van treballar per separat. D'una banda, els alumnes van reflexionar sobre allò que els aporta formar part d'una escola verda i es van plantejar noves accions per dur a terme als seus centres. Les dinàmiques de treball dels mestres es van centrar  en identificar elements d'èxit per millora, encara més, els seus projectes d'educació per la sostenibilitat en el marc del programa Escoles Verdes i en el marc global que representa l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

+ Llegiu el resum de la jornada aquí
+ Podeu veure més fotos de la trobada aquí