TROBADA D'INTERCANVI D'ESCOLES VERDES LLEIDA 30.04.2019

El passar dimarts 30 d'abril de 2019 es va celebrar la Trobada d'Intercanvi d'Escoles Verdes de les comarques de l'alta Ribagorça, els Pallars Jussà, La Noguera i el Segrià.
L'esdeveniment es va celebrar al Rectorat de la Universitat de Lleida, al qual van assistir 55 alumnes i 22 mestres procedents d'11 escoles.

L'obertura de la jornada va ser inaugurada per part dels representats dels departaments de Territori i d'Educació, així com pel regidor d l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat.
Després de la presentació, alumnes i mestres han treballat per separat. D'una banda, els alumnes han reflexionat sobre què és el que els identifica més com a escola verda i possibles millores que podrien aplicar al seu centre educatiu. Els mestres han tractat els aspectes més importants que puguin motivar i generar consciència a la comunitat educativa dins del marc de l'educació  per a la sostenibilitat; així com identificar, presentar i analitzar els futurs objectius inclosos dins de l'Agenda 2030.

Després de la dinàmica de professors i alumnes, i com en cada jornada d'intercanvi, s'ha celebrat el Mercat de Projectes, espai on els alumnes de cada escola han donat a conèixer a la resta de participants les experiències i accions que duen a terme com a Escola Verda al seu centre educatiu.

Finalment, la cloenda de la jornada ha comptat amb la col·laboració de Osmon, una associació de les terres de Lleida que té com a objectiu principal la millora del medi ambient a través de la conscienciació i sensibilització a la població, la reforestació i la recollida de residus . Amb la seva col·laboració, els alumnes han pogut trasplantar plançons d'alzina i garric per emportar-se'ls amb l'objectiu i el compromís de cuidar i trasplantar-los als seus municipis.

+ Llegiu el resum de la jornada aquí
+ Podeu veure més fotos de la trobada aquí