TROBADA D'INTERCANVI D'ESCOLES VERDES LLEIDA. CENTRES D'EDUCACIÓ PRIMÀRIA 4.12.2018

El passat dia 4 de desembre va tenir lloc la trobada d'intercanvi  del programa Escoles Verdes d'educació primària de les comarques de La Segarra, Les Garrigues, L'urgell i el Pla d'Urgell. L'esdeveniment va ser celebrat al Camp d'aprenentatge de Les Obagues Econcentre a Juneda, i al qual han assistit vora 80 participants entre alumnes i professors.

Al començament de la trobada, alumnat i professorat han treballat per separat a través de diferents dinàmiques.  D'una banda, els professors han proposat accions i idees a poder realitzar com a partícips del programa Escoles Verdes durant una setmana 100% verd en els seus centres educatius valorant els seus possibles avantatges i inconvenients a l'hora de implementar-les.

D'altra banda, els alumnes han reflexionat sobre la importància de gestionar els residus amb la implementació del concepte de les 4 Rs (Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Repensar),  amb el que finalment han elaborat un mural aportant les seves idees pròpies.

Finalment, va tenir lloc el Mercat de Projectes, on alumnes i professors de cadascuna de les escoles aporta informació sobre les seves pròpies experiències i accions, alhora que coneix les propostes de la resta d'escoles verdes, facilitant l'intercanvi d'idees i informació entre elles.

Volem felicitar i agrair a tots la seva participació i aportacions! Moltes gràcies i fins aviat!

+ Llegiu el resum de la jornada aquí
+ Podeu veure més fotos de la trobada aquí